ОСТАННІ НОВИНИ

Україну визнали найбагатшою країною серед найбідніших

Львівський портал

|

Україна посіла 49-е місце в списку 100 кращих для життя з погляду економіки, охорони здоров’я, якості життя, освіти та політичної ситуації країн світу, складеному американським журналом Newsweek, повідомляє «Дзеркало тижня».

Україна визнана країною з найбільш високим рівнем життя серед країн з низьким рівнем доходу. У тій же категорії, але серед середніх країн, перемагає Куба, а серед середніх і великих — Австралія та Німеччина.

Україна також визнана найграмотнішою країною серед держав з низьким рівнем доходу разом з Албанією — грамотними є 99% населення.

Тим часом серед великих країн найбільш грамотною визнана Японія, хоча ця країна витрачає на освіту тільки близько 3,5% свого ВВП, тоді як США — більш ніж 5%.

Найкращою країною в світі була визнана Фінляндія, за нею йдуть Швейцарія та Швеція. У десятку кращих входять також Австралія, Люксембург, Норвегія, Канада, Голландія, Японія та Данія.

США посідає 11 позицію, Німеччина 12, Великобританія 14, а Франція 16 рядок. Найуспішнішою країною в Північній і Східній Європі є Чехія (25 місце), потім Хорватія (28 місце) і Польща (29 місце).

Польща займає 29 місце, Естонія — 32, Латвія — 36, Україна — 49, а Росія — 51 місце після Куби.

Остання країна в списку – Буркіна-Фасо.

Як відомо, в рейтингу найщасливіших країн світу Україна посіла 73-е місце. Цю позицію країна ділить з ще п’ятьма державами: Росією, Румунією, Словаччиною, ПАР і Ліваном. 21% людей у нас вважають себе щасливим, 26% — нещасними, 53% — борються з життєвими труднощами.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *