ОСТАННІ НОВИНИ

З "Карпат" і "Металіста" зняли по 9 очок - офіційне рішення КДК

Львівський портал

|

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ позбавив ФК «Металіст» і «Карпати» 9 очок через договірний матч у 2008 році.

Як повідомили в прес-службі «Металіста», адміністрація ФК 16 серпня в офіційному порядку отримла відповідну виписку з протоколу засідання контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

Також клуби зобов’язали виплатити по $25 тисяч в гривневому еквіваленті.

Тепер в турнірній таблиці «Металіст» посідає 15 місце (1 очко), а «Карпати» – 16 місце (-1 очко).

Рішенням КДК також заборонено протягом року займатися будь-якою діяльністю, пов`язаною з футболом почесному президенту ФК «Карпати» Петру Димінському. 

Генерального директора «Карпат» Ігора Дедишина відлучено від футболу на п’ять років, а колишнього гендиректора Олександра Єфремова – на півроку.

Футболіста «Карпат»-2008 Сергія Лащенкова довічно відлучено від футболу, а ще 18 «карпатівців» оштрафовано: М.Іщенка, П.Кірільчика, В.Кобіна, Д.Кожанова, Ю.Мартищука, І.Ощипка, С.Пшеничних, В.Федоріва, М.Фещука та І.Худоб’яка на суму, еквівалентну 10 тисячам доларів, О.Голодюка, С.Годвіна, О.Женюха, С.Зеньова, М.Кополовця, М.Налєпу, Т.Петрівського та А.Ткачука – 5 тисячам доларів, Сам клуб «Карпати» теж оштрафовано на суму, еквівалентну 25 тисячам доларів.

Президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський виступив із зверненням до команди, тренерського штабу, клубу, вболівальників. Рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ він назвав «кричущою несправедливістю» та «цинічною корупцією».

«Над нашим клубом намагаються учинити відверту розправу, замовник якої добре відомий і мотиви дій якого очевидні», – сказано в зверненні Ярославського.

Президент «Металіста» вважає, що у ФФУ не немає жодних законних підстав застосовувати до клубу будь-які дисциплінарні санкції.

З боку керівництва «Карпат» жодних коментарів поки не прозвучало.

Нагадаємо, матч 26-го туру 17-го чемпіонату України, який відбувся 19 квітня 2008 р. у Харкові між «Металістом» і «Карпатами», завершився з рахунком 4:0 на користь харків’ян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *