ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні України та Польщі пройде транскордонний ярмарок

Львівський портал

|

Презентація інвестиційних проектів прикордонних регіонів України та Польщі відбуватиметься наступної суботи на Транскордонному ярмарку міжнародного фестивалю «Кордон 835». Захід пройде в рамках Європейських Днів Добросусідства, які 21 та 22 серпня відбуватимуться на українсько-польському кордоні біля прикордонного знаку 835 на березі ріки Буг, що поряд з населеними пунктами Кречів (Іваничівський район, Волинська область, Україна) та Крилів (Люблінське воєводство, Польща).  

Окрім інвестиційних проектів, під час ярмарку пройде також презентації громадських організацій та фондів, які здійснюють діяльність у сфері організації транскордонної співпраці.

Як наголошують організатори Транскордонного ярмарку, Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835» – не лише розваги, а в першу чергу прояв свідомої позиції учасників заходу щодо активного розвитку українсько-польської співпраці в контексті приготувань до Євро-2012.

В рамках Європейських Днів Добросусідства відбуватиметься також Форум транскордонної співпраці. Програмою форуму передбачені круглий стіл «Східний кордон ЄС у контексті сучасних глобалізацій них процесів», а також пленарні засідання з тем:

– «Чинники, котрі сприяють та перешкоджають інтенсифікації транскордонної співпраці, способи активізації транскордонної співпраці»,

– «Туристика та екологія: транскордонна співпраця»,

– «Реалії візової політики країн ЄС та малого прикордонного руху, перспективи запровадження безвізового режиму»,

– «Необхідні вимоги під час творення нових пунктів перетину кордону», стенди громадських організацій, які займаються транскордонною співпрацею».

У роботі форуму запланована участь представників влади різних рівнів, громадських та культурних організацій, депутатів та послів.

Окрім цього, під час Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835» проходитиме ще чимало культурних, спортивних та розважальних заходів. До останніх, в першу чергу, варто віднести музичний концерт за участі українського гурту Mad Heads XL та польського колективу Sidney Polak.   

 

Інформаційний центр «Україна-2012»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *