ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцям Львівщини розкажуть про шкідливість зарплати «в конвертах»

Львівський портал

|

У Львівському обласному центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Ні – зарплаті в «конвертах»». Участь у заході взяла начальник юридичного управління головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області  Галина Левицька, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Як повідомили в головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області, за підсумками засідання «круглого столу» його учасники вирішили провести широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та працедавців  щодо переваг оформлення офіційних трудових відносин, та організувати  взаємообмін інформацією між усіма структурами, які дотичні до питань легалізації зайнятості (органи прокуратури, податкової адміністрації, Пенсійного фонду, служби зайнятості, місцеві органи влади).

У своєму виступі Г. Левицька наголосила, що діюча система пенсійного страхування передбачає пряму залежність розміру пенсії від загального стажу роботи і розміру заробітної плати, з якої сплачені внески за період трудової діяльності кожної людини. При цьому, до стахового стажу включається період, протягом якого особа підлягала загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Мінімальний страховий внесок повинні сплачувати сьогодні і підприємці, які обрали особливий спосіб оподаткування. Тому, приховувати заробітну плату, ухилятися від сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування  невигідно. Але, тим не менше, проблема із заробітною платою «у конвертах» на сьогоднішній день існує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *