ОСТАННІ НОВИНИ

За дорученням Януковича у Львівській ОДА обговорили проблеми ув’язнених

Львівський портал

|

Круглий стіл «Дотримання прав людини в установах виконання покарань та ізоляторах тимчасового утримання» відбувся у Львівській облдержадміністрації під головуванням заступника голови Львівської ОДА Ірини Мошури, передає прес-служба ЛОДА.

У засіданні взяли участь представники Прокуратури, Спостережних комісій та громадських організацій. В межах круглого столу пройшло обговорення питань дотримання прав людини в установах виконання покарань та ізоляторах тимчасового утримання. За словами І. Мошури, це питання перед обласними державними адміністраціями піднімає Президент України Віктор Янукович.

Під час круглого столу йшлося про проблеми з дотримання прав ув’язнених та осіб, що виходять з тюрем та ізоляторів. Зокрема, стосовно медичного обслуговування в`язнів та санітарного стану місць позбавлення волі. За даними старшого помічника прокурора Львівської області Володимира Фітьо, ізолятори перевіряють кожні 10 днів. Найпоширенішими виявленими порушеннями є відсутність прогулянкового дворика та ненадання своєчасної медичної допомоги. Львівський прокурор з нагляду за дотриманням закону при виконанні судових рішень у кримінальних справах Василь Щербан зазначив, що з приводу порушень прав, засуджені можуть звертатись з заявою до керівника установи виконання покарань. Щоправда, наразі більшість звернень стосуються застосування пільг, наприклад, умовного звільнення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *