ОСТАННІ НОВИНИ

Гіперспека зі сходу з понеділка тероризуватиме Львівщину

Львівський портал

|

Цьоготижнева спека на Львівщині уже з понеділка жителям області видаватиметься прохолодною погодою, адже, згідно з прогнозами Гідрометеорологічного центру, в західних областях з 16 серпня встановиться спекотна погода з температурою повітря +35 градусів і вище.

Нагадаємо, під час цьоготижневої прес-конференції начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда наголосив, що попередні оцінки Гідрометцентру про те, що з 17-18 серпня очікувалося зниження температури повітря на 5-10 градусів у зв’язку з рухом холодних повітряних мас із заходу, не виправдалися.
Водночас він повідомив, що попередні прогнози Гідрометцентру дають надію на те, що після 20 серпня можна чекати зміну кліматичної обстановки, але ця інформація ще уточнюватиметься.
Паралельно з цим, як повідомлялося раніше, рух транспортних засобів у напрямку до лісів та лісопаркових масивів Львівщини тимчасово обмежено, аби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій у зв’язку зі складними погодними умовами, які створюють пожежонебезпечну ситуацією.

Зокрема, через високу температуру повітря, що може призвести до пожеж, працівники ДАІ Львівської області обмежили рух автомобілів та інших видів транспортних засобів до лісу та лісопаркових територій. Адже навіть маленький недопалок цигарки, кинутий з вікна автомобіля, може стати нищівним для природи. 

Водіїв, які не реагуватимуть на цю заборону, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *