ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери зі Львова впорядковують занедбані сільські цвинтарі

Львівський портал

|

ГО «Західно-Український центр історичних досліджень» спільно з Меморіальним музеєм «Тюрма на Лонцького» розпочали реалізацію проекту під назвою «Тіні незабутих  предків». Проект передбачає проведення літніх волонтерських історико-археологічних таборів з відновлення старих цвинтарів, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.  

Так, упродовж тижня, з 31 липня по 5 серпня, волонтери прибирали та впорядковували занедбаний цвинтар у селі Кореличі Перимишлянського району. Окрім упорядкування сакрального місця, молодь ознайомилася з місцевістю, поспілкувалася з учасниками визвольних змагань та записала їхні спогади для історії.

Проект має за мету впорядкування старих цвинтарів та здійснення пошуку і  перепоховання останків партизанів Української Повстанської Армії. До роботи з розчищення цвинтаря долучилися студенти-історики. Такий табір відбувся вперше цього року, проте організатори планують зробити його щорічним.

«Поховання на цвинтарі здійснювалися ще з часів Австрійської імперії, приблизно від 1780-х років. Переважно тут поховані мешканці с. Кореличі, українці. Нам не вдалось знайти жодного іноземного прізвища на цвинтарі, що свідчить про моноетнічність населення цього села. Відновлення цвинтаря є справді важливим заходом для вшануванні наших предків і вивчення історії краю. Поки ми самі не подбаємо за своє минуле, своїх героїв, доти не будемо мати спокою», – розповів координатор проекту, голова ГО «ЗУЦІД» Тарас Чолій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *