ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада скоротить свою чисельність?

Львівський портал

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник пропонуватиме для голосування на сесії облради проект рішення про скорочення чисельності депутатського корпусу ЛОР. Про це М. Сеник повідомив сьогодні під час засідання обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

Зокрема, голова ЛОР пропонуватиме зменшити кількість депутатів обласної ради із 120 до 116 обранців, 58 з яких мають бути обраними за мажоритарною системою, а ще 58 – за пропорційною.

«Закон не визначив, скільки має бути депутатів у Львівській обласній раді. Я думаю, що зараз ми маємо оптимальний склад депутатів обласної ради – 120. Якщо дотримуватись норми закону, то ми можемо виходити на цифру 116, такий проект рішення я подав на розгляд комісій. Я ще не маю відповідей з комісій, але я вважаю, що ця кількість є оптимальною», – наголосив у коментарі «Львівському порталу» М. Сеник.

Він зазначив, що кількість депутатів обласної ради може бути максимально збільшена до 174 обранців, або зменшена до мінімальної кількості – 58 депутатів.

«Якщо говорити про кількість депутатів обласної ради у 174 – то це буде дуже складно, врешті-решт треба буде думати про облаштування нової сесійної зали, тому що 174 депутати ми не вмістимо у нашу сесійну залу. Я маю великі сумніви, що така кількість депутатів додасть конструктивну у роботі. Має бути оптимальна кількість депутатів – не замало і не забагато. Мінімальна кількість, яка у нас може бути, – це 58 депутатів. Вважаю, що 58 депутатів – це явно замало для того, щоб правильно сформувати всі комісії. А от 116 депутатів – це оптимальна кількість», – підкреслив голова Львівської облради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *