ОСТАННІ НОВИНИ

Львів визначився з ідеєю пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу

Львівський портал

|

У Львові підведено підсумки Всеукраїнського відкритого конкурсу на кращу концептуальну ідею пам’ятника поету Богдану-Ігорю Антоничу. Переможця визначало журі у складі 15 осіб, до якого зокрема увійшли Євген Безніско, Ігор Калинець, Василь Косів, Ярослав Кравченко, Юрій Криворучко, Михайло Маркович, Василь Семенюк, Василь Ярич.

Найкращою визнано роботу скульптора В. Одрехівського та архітекторів Д. Белаха, Л. Лібича та О. Матушкова, за який проголосували 5 членів журі.

У призерах також конкурсні пропозиції скульпторів Я. Мотики (архітектори О. Вендзилович та В. Дідик) та М. Посікіри та Л. Юрчука (архітектор М. Федик, за участі Т.Довгалюка та І. Кузьмака ).

Голова журі Василь Семенюк принагідно прокоментував ситуацію з проектом, який здобув найбільшу громадську підтримку під час інтернет-обговорення, але не знайшов розуміння у журі (сидячий Антонич на лавці з Пегасом).

«Подібного типу пам’ятників є багато в Україні та світі – у Києві, Харкові, Одесі, Москві. Хотілося пам’ятника, який би не був вторинним, щоб він нікого не нагадував. Ігор Калинець перед анонімним голосуванням членів журі зазначив, що "Антонич би так ніколи не сів", – сказав він.

Під спорудження пам’ятника рекомендується дiлянка на вул. Городоцькій (у сквері біля цирку, навпроти будинку № 50, у якому мешкав Богдан-Ігор Антонич).

Переможець конкурсу отримає 50 тис. грн. За друге та третє місце –  35 та 15 тис. грн.

У квітні-травні 2009 року вже було проведено замовний бліц-конкурс на кращий проект пам’ятника Б.-І. Антоничу, в якому взяли участь 5 авторських колективів. Відповідно до рішення журі, жоден із поданих конкурсних проектів не був визнаний переможцем. У зв’язку з цим Львівська міська рада провела новий відкритий Всеукраїнський конкурс.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *