ОСТАННІ НОВИНИ

У регіони доправлено 9,5 млн. «листів щастя» з документами на оформлення субсидій

Львівський портал

|

Мінпраці вже виготовлено та відправлено в регіональні управління Пенсійного фонду для конвертування 9,5 млн. комплектів документів, необхідних для оформлення житлових субсидій сім’ями, у складі яких є пенсіонери, без особистого звернення до управлінь системи Мінпраці. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

З них вже конвертовано (станом на 9 серпня ц.р.) 6 мільйонів. Про це сьогодні повідомив Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага під час селекторної наради з керівниками центральних та регіональних органів виконавчої влади, яка відбулася у Кабміні під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва.

Василь Надрага зазначив, що протягом десяти днів – а саме стільки минуло від часу запровадження нового спрощеного порядку призначення житлових субсидій – у регіонах вдалося організувати належну роботу. Водночас, за словами Міністра, залишається низка проблемних питань, і насамперед це – недостатньо потужна інформаційна кампанія.

«Необхідно поінформувати кожну родину про наявність у них права на оплату житлово-комунальних послуг на рівні 10-15 відсотків від своїх сімейних доходів. На даному етапі успіх нашої роботи залежить від того, наскільки всеохоплюючою буде інформаційно-роз’яснювальна робота», – наголосив урядовець. Він також нагадав, що роз’яснення з усіх питань стосовно надання субсидій за спрощеним порядком можна отримати через оперативний зв’язок з Центральним штабом Мінпраці (з координації та контролю діяльності органів соцзахисту населення з питань надання житлових субсидій) за телефоном 284-19-71. Громадяни ж з приводу призначення субсидій та будь-яких інших роз’яснень можуть звернутися на урядову гарячу лінію 0-800-507-309.

Василь Надрага закликав керівників робочих комісій при обласних та районних адміністраціях проаналізувати та зробити висновки про випадки порушень в роботі за новим порядком призначення субсидій. Він зазначив, що, за даними моніторингу урядового контактного центру, найбільше звернень з проблемних питань оформлення субсидій надходить з Київської області та міста Києва.

 «Немає потреби говорити про особливий рівень відповідальності за успішно проведену роботу. Все необхідне для того, щоб до 1 вересня ми змогли виконати рішення Кабінету Міністрів, у нас є. Справа за належною організацією цієї роботи на місцях», – підкреслив Василь Надрага.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *