ОСТАННІ НОВИНИ

Держава потребує термінової модернізації економіки – експерт

Львівський портал

|

Економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь солідарний з позицією віце-прем`єр-міністра України Сергія Тігіпка стосовно того, що держава потребує термінової модернізації економіки. Про це повідомляє МЦПД.

«Реформи, безумовно, потрібні. Насамперед, у податковій, бюджетній, пенсійній та у медичній сферах. Проблема в тому, що реформи дадуть результат лише через три з половиною і більше років. Тож у кожної влади немає особливого бажання проводити ці реформи. Особливо з урахуванням того, що у нас в країні влада дуже часто змінюється. Коли реформи почнуть приносити плоди, цим скористається, найшвидше, вже інша влада», – зауважив О.Жолудь.

Разом з тим, реформи, окреслені в меморандумі з МВФ, будуть проведені
нинішньою владою, вважає Олександр Жолудь, оскільки це обов`язкова умова для подальшого кредитування.
Окрім того, експерт вважає, що макроекономічні показники, озвучені 11 серпня на брифінгу віце-прем`єром Сергієм Тігіпком, відповідають реальності і цілком здійсненні. «Цифри, які озвучив Тігіпко, досить близькі до прогнозів нашого центру. Єдина більш-менш суттєва відмінність – за прогнозами обмінного курсу. Ми очікуємо, що курс гривні буде дещо вищим, приблизно 8 грн за долар до початку наступного року. Але різниця в 3-4% не настільки велика, щоб бути критичною, – сказав він.
На думку О. Жолудя, вийти на інфляцію менше 10% можна «навіть з урахуванням того, що підвищаться ціни на газ, на тепло і гарячу воду». Утім, виконання
планів за макроекономічними показниками буде залежати від низки причин, зокрема, від того, наскільки будуть регулюватися ціни адміністративними методами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *