ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська «Батьківщина» під стінами управління юстиції заявила, що «Путінський сценарій не пройде!»

Львівський портал

|

Близько трьох сотень активістів та прихильників партії ВО «Батьківщина» провели сьогодні мітинг-пікет під стінами Головного управління юстиції у Львівській області, передає кореспондент «Львівського порталу». Вони протестували проти незаконної видачі управлінням юстиції дублікату сертифікату про реєстрацію Львівської обласної партійного організації ВО «Батьківщина».

Під час своєї акції пікетувальники під акомпанемент української патріотичної музики вигукували владі «Ганьба!», у руках вони тримали плакати із написами «Міністерство юстиції – філіал Партії регіонів», «Правова держава – це вільні вибори, а не судове свавілля», «Путінський сценарій не пройде!».

На мітингу було прийнято звернення обласної організації партії ВО «Батьківщина» до міністра юстиції Олександра Лавриновича. Зокрема, соратники Тимошенко вимагають відмовитися від практики злочинного свавілля і втручання судів у діяльність політичних партій, а також не перешкоджати реєстрації змін керівного складу ЛОПО ВО «Батьківщина» в обласному управлінні юстиції. Також пікетувальники вимагають від міністра Лавриновича відсторонити начальника Головного управління юстиції у Львівській області пана Багряка із займаної посади.

Паралельно з цим заступник голови ЛОПО ВО «Батьківщина» Богдан Пісний закликав усіх партійців у всіх районах Львівської області провести акції протесту проти влади.

Крім цього, під час пікету-мітингу було вирішено не згортати наметів поблизу обласного управління юстиції і проводити у них збір підписів громадян під єдиним питанням: «Чи згоджуєтеся Ви на те, щоб партія «Батьківщина» була усунена від виборів?».

Нагадаємо, що головне управління юстиції у Львівській області відмовило у реєстрації результатів конференцій Львівській обласній та міській організаціям ВО «Батьківщина», на яких було обране нове керівництво партійних осередків.

Перед тим Печерський суд Києва поновив нардепа Івана Деньковича на посаді голови ЛОО «Батьківщина. Львівська обласна організація «Батьківщини» подала апеляційну скаргу на це рішення. Судове засідання заплановане на 2 вересня 2010 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *