ОСТАННІ НОВИНИ

Австралія інвестуватиме у розбудову інфраструктури Львівщини

Львівський портал

|

Сьогодні у Львівській облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області із Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Австрійській Республіці та Україні (за сумісництвом) Майклом Поттсом. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

На зустрічі були присутні Голова Львівської ОДА Василь Горбаль, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, заступник голови Львівської ОДА Геннадій Дмитренко, заступник начальника управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Борис Сулим, перший секретар Представництва МЗС України у Львові Катерина Терек-Медвецькі, радник  з політичних питань Посольства Австралії в  Австрійській Республіці Елізабет Жаквемар.

Під час зустрічі Посол Австралії Майкл Поттс повідомив, що це його перший візит на Львівщину. «Я мав три причини відвідати цей регіон. Перша – коли я приїжджаю до Києва, завжди намагаюсь відвідати один з регіонів України, друга – багата і складна історія Львова, третя – значна частина української діаспори в Австралії походить з Львівської області. Крім того у вас надзвичайно багата культура, якою ви можете пишатися. І ще одна причина – Євро -2012», – зазначив дипломат. Посол попросив представників влади Львівщини розповісти про розподіл владних повноважень на території України, економічний, інвестиційний, науковий, освітній потенціал регіону та надати інформацію щодо розвитку ДП «Міжнародний аеропорт Львів»: «Я чув і хочу отримати інформацію від вас щодо наукового потенціалу регіону.  Мені неодноразового розповідали, що Львів є одним із освітніх центрів України».

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зазначив, що Львівщина є одним із найбільш перспективних регіонів з точки зору розвитку  високотехнологічного виробництва: «У нас створено ІТ-кластер, маємо великий потенціал розвитку ІТ-технологій. Львівські компанії вже співпрацюють з відомими світовими брендами. Також наша область зобов’язана і використовує своє територіальне розташування,  сусідство з ЄС. Інтеграція України у Євросоюз розпочнеться з Львівщини».

Своєю чергою голова Львівської обласної ради М. Сеник зазначив, що виші Львова є одними із найкращих в Україні: «ЛНУ ім. І. Франка на третьому місці, а НУ «Львівська політехніка» на восьмому, за кількістю поданих документів на вступ. Крім наукової бази, ми можемо запропонувати співробітництво у напрямку високотехнологічного машинобудування та видобутку кам’яного та бурого вугілля. Австралія є одним із світових лідерів у цьому напрямку».

Посол Австралії М. Поттс повідомив, що його країна зацікавлена у співпраці з реалізації програми з видобутку чистого вугілля: «Також у нас є фонди, які хочуть інвестувати у розвиток інфраструктури. Зокрема, у будівництво портів та автострад. Також у нас є компанії, які здійснюють управління стадіонами і забезпечують безпеку під час таких подій, як Євро-2012. Знаю, що вони хочуть ознайомитись зі Львовом у цьому контексті. Представники цих компаній вже відвідали Київ, Донецьк. Крім того, я зв’яжуся із представниками торгівельної місії Австралії щодо налагодження співпраці у зазначених в ході розмови напрямках».

Голова Львівської ОДА В. Горбаль наголосив, що Львівщина, як прикордонна область, зацікавлена у інвестиціях в розбудову інфраструктури: «Додам, що Львівський аеропорт після Євро-2012 стане конкурентом для столичного аеропорту, оскільки зможе приймати літаки навіть з Австралії. Держава здійснює фінансування цього проекту».

В. Горбаль запросив дипломатичних представників на Х Міжнародний економічний форум «Транскордонне співробітництво. Погляд у майбутнє», який проходитиме 7-8 жовтня у Трускавці: «Розвиток інфраструктури Львівщини буде однією із основних тем заходу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *