ОСТАННІ НОВИНИ

Львів бере 275 млн грн кредиту на закупівлю автобусів і тролейбусів

Львівський портал

|

Депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу про здійснення запозичення до міського бюджету Львова з метою закупівлі автобусів та тролейбусів для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. «За» відповідне рішення під час сьогоднішнього сесійного засідання ЛМР проголосувало 50 міських обранців із 55 присутніх у сесійній залі.

Ухвала, зокрема, передбачає запозичення до міського бюджету у формі відкриття кредитної лінії та укладення кредитного договору на 275 мільйонів гривень. Передбачено, що відсоткова ставка становитиме 14,8% річних, при цьому сплата відсотків наполовину здійснюватиметься за рахунок міських коштів, а ще наполовину – за рахунок коштів Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

275 млн грн кредиту мають бути погашеними не пізніше 30 грудня 2014 року.

В ухвалі передбачено, що тіло кредиту, комісій та інших платежів здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету Львова.

За запозичені кошти планують придбати 92 нових автобуси та 60 тролейбусів, якими поповнять статутний фонд Львівського комунального автотранспортного підприємства №1. За словами першого заступника міського голови Львова Олега Синютки, передбачено, що вартість звичайних автобусів становитиме 1 мільйон 560 тисяч гривень, дорожчими будуть подовжені автобуси.

Попередньо передбачається, що кредит міська рада візьме в «Ощадбанку», а закуповуватиме транспортні засоби у «Львівського автобусного заводу» (ЛАЗ). Проте перед цими процедурами мають бути проведені відповідні тендери. При цьому, аналогічні рішення відкриття багатомільйонних кредитних ліній на придбання комунального транспорту уже підтримали міські ради трьох інших приймаючих міст Євро-2012 – Києва, Харкова та Донецька. Передбачено, що ці міста також закуповуватимуть автобуси та тролейбуси за однаковою ціною у ЛАЗу.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, попередньо заплановано, що тіло кредиту повертатимуть не за рахунок міських коштів, а за рахунок субвенцій з державного бюджету протягом 2011-2014 років. Щоправда, наразі конкретних домовленостей про ці субвенції та їх розмір немає.

А вже цього року Львів буде змушений внести зміни у міський бюджет, аби передбачити у ньому кошти на оплату відсотків за кредитом та погашення частини тіла кредиту. Відтак цілком очевидно, що через закупівлю транспортних засобів низка запланованих господарських робіт у Львові буде не виконана у зв’язку із браком коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *