ОСТАННІ НОВИНИ

На Жовківщині замінять аварійні лінії електропередач

Львівський портал

|

«У 2010 році у Жовківському районі енергетики замінять 28 км ліній електропередач 0,4 кіловольт та 5 км – 10 кіловольт, – повідомив 11 липня після робочої наради з питань стану, перспектив розвитку та підвищення надійності електромереж заступник голови Львівської облдержадміністрації Євген Пастух. – Загальна вартість цих робіт становить близько 4 млн грн.».

За його словами, у Жовківському районі більшість мереж були змонтовані ще у сімдесятих роках, тому не витримують сучасних навантажень. Крім цього, 44 км цих ліній електропередач – на дерев’яних опорах, більшість з яких у аварійному стані. Євген Пастух відзначив, що працівники обленерго проводять заміну опор на сучасні – лише в цьому році встановили 686 нових стовпів.

Євген Пастух закликав присутніх на нараді сільських голів регулярно проводити очистку повітряних ліній електропередач від гілок дерев та кущів. Адже під час сильних вітрів гілля може не лише замкнути дроти, а й розірвати їх.

Окремо під час наради розглядалося питання електропостачання військового містечка у Раві-Руській, що взагалі не газифіковане. «Під час минулої робочої поїздки до Жовківського району мешканці містечка поскаржилися мені на неякісне енергопостачання. Ця проблема турбує військових, адже завдяки електроенергії вони не лише готують їжу, а й опалюють взимку домівки, – зауважив заступник керівника області. – Зважаючи на це, представники обленерго пообіцяли вирішити це питання».

Подібні наради з вирішення проблем електропостачання Євген Пастух провів уже в Пустомитівському та Городоцькому районах. Наступна нарада відбудеться у Миколаївському районі, повідомляє прес-служба ЛОДА.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *