ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Польща таки проведуть «футбольну вечірку» - генсекретар УЄФА

Львівський портал

|

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно під час брифінгу у Львові заявив, що бачить прогрес у підготовці Львова до Євро-2012. Однак, у Львові залишається ще низка проблем, які на його думку, будуть згодом вирішені. 

«Я з моїми колегами з УЄФА приїхав для того, щоб відвідати всі чотири приймаючі міста України. Перше місто, куди ми завітали – це Львів. Ми прилетіли сьогодні вранці і вже встигли побувати на місці будівництва нового терміналу та на будівельному майданчику нового стадіону. А вже потім ми приїхали сюди, у міську раду, щоби провести тут зустріч і обговорити поточний статус підготовки до Євро-2012 разом з міським головою, віце-прем’єр-міністром, губернатором і президентом ФФУ» – розповів Д.Інфантіно.

«Не таємниця, раніше у нас були певні занепокоєння щодо підготовки у Львові стадіону до Євро-2012 та аеропорту. Але мушу зауважити про те, що я сьогодні побачив, хоча в мене було не дуже багато часу, вселяє оптимізм. Адже те, що зараз є на будмайданчику – це вже щось схоже на стадіон. Бо кілька місяців тому це було схоже на ідолів на острові Пасха. Тому зараз я сповнений оптимізму, бо бачу певний прогрес», – зазначив генсек УЄФА.

Водночас Джанні Інфантіно наголосив на тому, що у Львові залишається низка проблем, які потрібно буде ще вирішити. «Стадіон залишається ще свого роду проблемою, хоча зараз вже набагато краще виглядає те, що ми побачили на будівельному майданчику. Інше питання – це, звичайно, аеропорт», – сказав він. Та додав, що зараз також є певні питання з операційною діяльністю, яка включає транспорт, логістику, пересування і розміщення вболівальників та туристів під час Єврочемпіонату.

«Ми підходимо до операційної фази. У Львові є понад 30 тис. номерів і ліжок для футбольних уболівальників та туристів, але питання у тому, як перемістити цих уболівальників до готелів чи інших місць проживання», – зауважив Д. Інфантіно.

Але проблеми цим не обмежуються, за словами Д.Інфантіно, проблеми є ще й з українською мовою. «Є проблеми з мовою, адже через два роки українська мова не стане більш поширеною, нею не буде розмовляти більше туристів, які сюди приїдуть. Відтак потрібно зробити все можливе, щоб ті тисячі людей, які приїдуть сюди на час Чемпіонату, змогли порозумітися з місцевим населенням», – сказав він.

Джанні Інфантіно також наголосив на тому, що на сьогодні залишається ще дуже багато роботи, однак обіцяє, що Україна та Польща проведуть Євро-2012. «У нас залишилось ще 18 місяців. Але через 18 місяців Україна та Польща проведуть цю цю футбольну вечірку, якщо можна так сказати. Повірте, ця подія змінить вашу країну», – наголосив він.

«Коли ми говоримо про цей логотип – «Створімо історію разом», ми всі разом – сім’я УЄФА, представники місцевої і регіональної влади, – ми повинні зробити все можливе, щоб написати нову історію. Цю історію, яка не могла би бути написаною без футбольного Чемпіонату. Я вперше у Львові. Львів – дуже красиве місто, тому ви повинні зробити все можливе, щоби передати всю красу цього міста зовнішньому світу. Я впевнений, що це місто може стати свого роду таємницею чи перлиною, яку відкриють для себе футбольні фанати, які сюди приїдуть», – додав генеральний секретар УЄФА.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *