ОСТАННІ НОВИНИ

Французи допоможуть Львівщині розвивати вітроенергетику

Львівський портал

|

інвестиційний проект будівництва сучасної вітрової електростанції (ВЕС) потужністю 10 МВт на території Дрогобицького району презентували учора, 10 серпня, представники французьких компаній «Бетен Інтернешнл» та «Валорем» на зустрічі із заступники голови Львівської ОДА Геннадієм Дмитренком та Євгеном Пастухом. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

 

В перспективі такі станції згадані компанії планують збудувати на території Жидачівського, Пустомитівського, Сколівського районів Львівської області. Представники компанії наголосили на тому, що для нашого регіону цей проект вигідний з точки зору екологічної безпеки, виробництва екологічно чистої енергії, підвищення надійності забезпечення електроенергією території, залучення в область інвестицій та нових технологій.

 

 Геннадій Дмитренко зазначив, що Львівська ОДА зацікавлена у розвитку вітроенергетики: «Це один із перспективних напрямків для області. В Україні проекти з вітроенергетики реалізовують в Одеській області, Криму.  Малий і середній бізнес в області активно працює у цьому напрямку. Також зацікавлений у розвитку таких технологій і приватний сектор».

 

 У Львівській області (гірська частина) середньорічна швидкість вітру на висоті 10 м становить 5,5-6 м/с, технічно досяжний потенціал вітру на висоті 30 м – 620 кВт/год/м2, на висоті 100 м – 1150 кВт/год./м2. В області є досвіт будівництва ВЕС – Трускавецька вітроелектростанція на горі Бухів (Східницька ВЕС). Перспективними щодо розвитку вітроенергетики є Яворівський, Мостиський, Золочівський, Сколівський, Дрогобицький, Турківський, Старосамбірський райони. Перспективними планами використання відновлювальних та нетрадиційних джерел енергії на Львівщині до 2020 року передбачається будівництво вітрових електростанцій загальною потужністю 400 МВт. У Львівській області почали реалізовувати два проекти ВЕС – на г. Орів Сколівського району, Старосамбірському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *