ОСТАННІ НОВИНИ

Федерація плавання Львівщини закликає жителів області активно плавати

Львівський портал

|

До нового сезону активно готується Федерація плавання Львівської області. Понад 15 осередків вже 1 вересня зможуть прийняти львів’ян, які хочуть займатись цим видом спорту, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Федерація плавання проводить заняття щодня. Багато осередків працює і протягом літа. Зараз федерація активно готується до Ярмарку спорту. Окрім презентаційних стендів, члени федерації планують навчити усіх охочих правильно поводитись у воді. Показові майстер-класи та на навчання відбудуться в басейні «Динамо» 9-11 вересня від 14.00 до 15.00 год.

«Нещодавно нам вдалося створити Академію плавання. Вже діють групи, проводять заняття. Плануємо відкриття цього року школи плавання для немовлят. В нас вчаться плавати і плавають діти від одного року та люди пенсійного віку. Є різні можливості навчання – від індивідуальних до групових занять», – розповів голова Федерації плавання Львівської області Андріян Гутник.

Федерація плавання Львівської області проводить заняття у 15 осередках, 9 з яких – у Львові. Діють секції плавання і в Червонограді, Трускавці, Миколаєві, Дрогобичі.

«Федерація плавання Львівської області працює з 1992 року. Львівські плавці брали участь у чемпіонатах Європи, очолювали збірні команди різних країн. Маємо також чемпіонів світу, учасників Олімпійських ігор. Срібний призер Георгій Прокопенко досі відвідує федерацію. Ми також активно співпрацюємо з іншими містами України. Діти, які мають перший чи другий розряд, часто їдуть удосконалювати техніку в Київ, Дніпропетровськ. Вже двічі ми приймали чемпіонат України з плавання», – зазначила член Президії Федерації плавання Львівської області Наталя Візгерт.

Довідка: Федерація плавання Львівщини є благочинною громадською організацією, що здійснює діяльність з розвитку плавання в області, сприяє відродженню здорової нації та залученню населення до занять плаванням. Федерації плавання Львівщини визнає Олімпійську Хартію, Статут ОК України, Статут ФІНА і ЛЕН, Статут Української спортивної асоціації. Керівний орган Федерації – Президія, яка складається з 10 осіб. Сайт федерації – http://www.fplviv.com/.

Загалом у Львові при школах та дитячих садках є 29 басейнів. Зараз діють 15 басейнів, шість – відомчого та приватного підпорядкування (СШ №65, СШ №18, СШ №86, СШ №90, СШ №96, СШ №13, СШ №45, СШ №36, СШ №97, СШ №99, СШ №43, школа-садок №94 в Рясному, школа-садок «Софія»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *