ОСТАННІ НОВИНИ

Табачник не встигає надрукувати підручники і пропонує вчитися через інтернет

Львівський портал

|

До першого вересня 10-ті класи шкіл будуть забезпечені підручниками на 80%.

Це пообіцяв міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

За його словами, найперше друкуватимуть підручники з предметів, на які припадає найбільша кількістю годин, – української й іноземної мови, математики тощо.

В останню чергу вийдуть профільні й академічні предмети, а також короткі курси: трудове виховання і військова підготовка. Ці підручники можуть надійти і в грудні. Доти навчальний матеріал можна буде брати із сайту Міносвіти або освітніх облуправлінь.

"Ми зробимо все можливе, щоб електронні версії були у всіх учителів, у кожній школі, щоб були електронні версії у свіх інститутах підготовки і щоб педагогічні журнали, а в них досить високі тиражі, також друкували перші розділи підручників", – заявив Табачник.

Причиною авралу з підручниками став пізно затверджений бюджет.

Проте, за словами голови МОН, цьогоріч позапланово коштом заощаджень на 10-му класі оновлять підручники для другого класу, що відпрацювали свій резерв іще 2008 року.

Раніше повідомлялося, що до початку навчального року нові шкільні підручники надрукувати не встигнуть. Державним бюджетом на видання підручників було передбачено 198,4 млн грн, з яких 28,4 млн грн – борг за минулорічні підручники для 9-го класу. На сьогодні, за словами Табачника, виділено тільки 120 млн грн, решта має надійти до вересня.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *