ОСТАННІ НОВИНИ

Від Садового вимагають звіту про приватизацію готелю «Київ»

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради Іван Василишин вимагає від голови Львова Андрія Садового відзвітувати на наступній черговій сесії про процес приватизації готелю «Київ». Про це він повідомив  сьогодні у коментарі «Львівському порталу».

«Я вимагаю, щоб Садовий доповів, хто, коли і яким чином викупив цей готель. Він має донести цю інформацію як депутатам, так і громадськості», – зауважив Іван Василишин.

І.Василишин також повідомив, що він у будь-якому випадку ініціюватиме створення депутатської комісії для розслідування законності приватизації цього готелю. «Я також ставитиму претензію до Садового, адже це є корупційна схема, бо тут нанесено збитків міській громаді. Його дії очевидні, він працює не на користь громаді», – додав він.

Нагадаємо, у липні 2007 року відбувся конкурс на право оренди терміном на 25 років будівлі готелю «Київ» за адресою вул. Городоцька, 15. Виборола це право луцька компанія ВАТ «Готель Україна» за 5 мільйонів 100 тисяч гривень.

Від орендаря міська влада зажадала дотримання відповідних умов, серед яких: збереження профілю діяльності об’єкта, розширення обсягу надання готельних послуг та завершення реконструкції готелю у трирічний термін з моменту укладення договору оренди. Крім цього, місто вимагало збереження пам’ятки архітектури з наступним укладенням з переможцем конкурсу охоронного договору. Ще однією умовою угоди було створення до першого січня 2009 року не менше сімдесяти нових робочих місць.

Проте готель «Київ» на вул. Городоцькій, 15 ухвалою сесії Львівської міської ради №2787 від 09.07.2009 року було включено у перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації способом викупу.

Згідно з висновками оцінювача, затвердженими наказом управління комунальної власності №114-п від 08.07.2010 року, ринкова вартість становить 7,9 млн грн, в тому числі ПДВ.

Договір купівлі-продажу було укладено між управлінням комунальної власності Львівської міської ради (продавець) та ТзОВ «Готель Асторія» (покупець) 09.07.2010 року.

Нагадаємо, що ще 5,1 млн грн міський бюджет отримав від договору оренди із 2007 року із ВАТ «Готель Україна», суборендарем якого є ТзОВ «Готель Асторія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *