ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт Городоцької цього року не розпочнуть – депутат міськради

Львівський портал

|

Запланованому на цей рік початку ремонту вулиці Городоцької перешкоджає неузгоджена проектно-кошторисна документація, відсутність підрядника та наближення кінця сезону. Про це повідомив керівник фракції партії «Реформи і Порядок» у ЛМР, заступник голови інженерної комісії Олег Бас.

«Проект ремонту досі не узгоджений. Нагадаю, що Городоцьку ми збираємось робити за рахунок позики ЄБРР. Відтак, всю необхідну документацію треба узгодити із закордонними експертами – такі умови кредитування. Окрім того,  ми досі не знаємо, які компанії подадуться на міжнародний тендер. Я не вірю, що якась іноземна фірма зможе виконати роботи на Городоцькій. Треба знати специфіку Львова та ті перешкоди, котрі постійно з’являються під час ремонту старих вулиць. Вже зараз можна прогнозувати, що на цьому об’єкті будуть дуже складні роботи, пов’язані з інженерією. Тому очевидно, якщо навіть тендер виграє закордонна фірма, на субпідряд братимуть якесь наше підприємство, яке вже має досвід відповідних робіт», – переконаний Олег Бас.  

Відтак, прогнозує обранець, до ремонту Городоцької приступлять не раніше наступного сезону. До цього часу, переконаний Олег Бас, місто мусить до кінця узгодити проектно-кошторисну документацію та провести тендер з визначення підрядника.

«Зараз місто просто зобов’язане, не відкладаючи в довгу шухляду, узгодити документацію із закордонними експертами. Зрештою, нічого не заважає нам ще цього року провести тендер на ремонт Городоцької з тим, аби бути готовими розпочати роботи з початком наступного сезону», – зазначив депутат.

Разом із тим, Олег Бас висловив сумнів з приводу того, що позичених у ЄБРР грошей вистачить на всі заплановані ремонти.

«Йдеться ж не тільки про Городоцьку, а й про низку інших вулиць, якими курсує трамвай №6. Окрім того, є ще дороги, котрими їздить трамвай №2. Їх ми теж плануємо відремонтувати за рахунок цього ж кредиту ЄБРР. В той же час, за моєю інформацією тільки ремонт Городоцької від «Магнуса» до костелу Ельжбети вартуватиме близько 500 млн. грн», – каже депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *