ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прощалися із «совком»

Львівський портал

|

Сьогодні біля пам’ятника Івану Франку відбулося театралізоване дійство, організатором якого стала Громадянська кампанія «Вперед!». Всім охочим пропонували зробити вибір подальшого розвитку України, кинувши монетку на імпровізовані шальки терезів з написами «Європа» чи «совок». Бажаючих кинути монетку за «совок» практично не виявилося.

«Акція не має якогось конкретного інформаційного приводу, – зазначив організатор події Володимир Крижанівський. – Нашою метою є спонукати людей вкотре задумуватись про вектор розвитку своєї країни, про вибір між європейським майбутнім чи «совєцьким» минулим».

Учасники театралізованого дійства поділилися на два ворожі табори. Біля шальки терезів з написом «совок» хлопці у шапках-вушанках «розпивали» пляшку з написом «Водяра» закушуючи огірками, які вони завбачливо розклали на газеті «Бульвар Гордона». На протилежному боці «проєвропейськи» налаштовані дівчата у вишиванках «читали» книжки сучасних українських письменників.

Окремі з них, зокрема Іван Лучук, Надія Мориквас, Марія Якубовська, Любомир Сеник, Ярина Черняк теж приєдналися до акції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *