ОСТАННІ НОВИНИ

На площі Ринок у Львові матері масово годували дітей грудьми

Львівський портал

|

З нагоди Міжнародного тижня підтримки грудного годування Львівська асоціація консультантів з грудного вигодовування спільно з Центром підтримки лактації та ГВ 7 серпня у центрі Львова провели акцію на підтримку годування дітей грудьми. Про це повідомила голова Львівської асоціації консультантів з ГВ Тетяна Яремко.

За її словами, у 2005 році розпочалася програма Міністерства охорони здоров`я України. Тоді тільки 6% жінок годували дітей грудьми. Тепер їх налічується 18%. «Це достатньо мало», – зазначила голова асоціації Тетяна Яремко. «При тому, що 2-3% жінок не можуть годувати грудьми», – додала вона.

Як розповіла Т.Яремко, в асоціації працюють годувальниці, які годують дітей не менше як півтора роки. До них звертаються жінки, яким потрібна здебільшого психологічна допомога.

Консультант Галина Макаренко розповіла, що годування грудьми рекомендують психологи, бо це є спілкування і також здоров’я для мами і дитини: «Є дослідження: що довше годувати дитину грудьми, то вищим буде її IQ». За її словами, для мами годування – це запобігання багатьох жіночих хвороб.

Під час акції були конкурси та вікторини на тему грудного годування, а також «одночасне годування» – матері протягом 5 хвилин одночасно годували грудьми своїх малюків.

Гал-інфо

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *