ОСТАННІ НОВИНИ

Мінтранс посилив вимоги до автоперевізників

Львівський портал

|

Міністерство транспорту і зв’язку України затвердило перелік нових ліцензійних умов надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. Наказом N562/17857 від 27 липня 2010 року уведені нові загальні й спеціальні організаційні, кваліфікаційні, технічні й інші вимоги до всіх суб`єктів господарювання, які ведуть господарську діяльність у сфері автоперевезень.

Як повідомили в прес-службі Мінтрансу, головне принципово важливе нововведення – включення в умови одержання ліцензії на здійснення автоперевезень автобусами, таксі або вантажними автомобілями, причепами, напівпричепами таких вимог до кандидатів: забезпечення цивілізованих умов і графіків роботи й відпочинку водіїв; забезпечення контролю допуску до здійснення пасажирських перевезень водіїв, які мають посвідчення на право керування відповідної категорії; обов`язкове встановлення на автотранспортному засобі контрольних пристроїв, які ведуть облік щоденної тривалості керування й тривалості безперервного керування автотранспортними засобами, тривалості перерв для відпочинку й харчування водіїв.

Наказом Мінтрансу конкретизований механізм контролю перевізниками якості послуг з пасажирських і вантажних, внутрішніх і міжнародних перевезень.

Зокрема, актуалізовано вимоги медичного контролю стану здоров`я водіїв перед виїздом на маршрут, вимоги контролю технічного й санітарного стану автотранспортних засобів, вимоги контролю наявності національного посвідчення водія нових зразків для автобусів "D1", "D", "D1E", "DE" і контроль з досягнення водіями 21-річного віку.

Згідно з наказом, на ринок автотранспортних послуг будуть допускатися ті суб`єкти господарювання, які зможуть забезпечити виконання нових вимог, що дають змогу істотно зменшити рівень аварійності за участю автомобільного транспорту й підвищити якість надання послуг з автоперевезень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінтранс ініціює підвищення  штрафів за використання автомобілів як таксі без наявності на те дозвільних документів в 16,7 разів (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до 8,5 тис. гривень.

Зараз розмір штрафу становить 30 неоподатковуваних мінімумів (510 гривень).

 

Українські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *