ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники запобігли двом спробам вивозу дітей

Львівський портал

|

За останні дві доби у пункті пропуску «Краковець» прикордонники Мостиського загону запобігли двом спробам  незаконного вивозу дітей, повідомляє прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби.
В одному випадку разом з неповнолітньою дівчиною їхала жінка, яка назвалася її бабусею. Під час прикордонного контролю жінка надала прикордонникам нотаріально засвідчену згоду батьків на виїзд дитини за кордон. Але в ході проведення співбесіди з вищевказаною громадянкою та неповнолітньою дитиною  та перевіркою за базою даних  було встановлено, що нотаріально посвідчена згода була отримана з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки мати дитини на момент отримання вищевказаного документу знаходилась за кордоном. По даній ситуації було проінформовано прокуратуру Яворівського району, проводиться перевірка.
Аналогічне порушення було зафіксоване прикордонниками під час прикордонного оформлення  автомобіля «Мерседес», яким керував громадянин України. Пасажирами в даному транспортному засобі їхали один дорослий та двоє дітей – хлопчиків. Дорослий супроводжував дітей у поїздці, тому надав прикордонникам нотаріально засвідчену згоду батьків на виїзд дітей за кордон. Як і в першому випадку, в ході проведення співбесіди з вищевказаним громадянином та неповнолітніми дітьми  було встановлено, що нотаріально посвідчена згода була отримана з порушенням вимог чинного законодавства, так як мати дітей на момент отримання вищевказаного документу знаходилась за кордоном. Про даний випадок також проінформовано прокуратуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *