ОСТАННІ НОВИНИ

Інститут споживчих експертиз створив «Карту якості пального України»

|

Київський Інститут споживчих експертиз (ІСЕ) більше семи років займається перевірками пального та публікує отримані дані у ЗМІ. Це фактично єдина незалежна інформація про якість пального в країні, яку можуть отримати споживачі. Держспоживстандарт не має необхідного фінансування на такі перевірки і на лабораторні дослідження, обмежуючись в останні роки тільки перевірками дозвільних паперів. Відповідно, певні продавці пального отримали можливість майже безкарно продавати неякісний продукт.

Метою проекту, зініційованого ІСЕ, є створення єдиного реєстру якості пального, банку інформації, доступного на інтернет-ресурсі проекту. Будь-який автолюбитель матиме можливість дізнатись характеристики пального, яке заливається в бак на тій чи іншій АЗС, зайшовши на сайтhttp://www.benzina.com.ua/ .

Важливою рисою проекту є те, що експерти ІСЕ проводять дослідження не лише у великих містах, але і на основних трасах, а також у районних центрах. Тобто там, де «не ступає нога» перевіряючих організацій. Географія відбору проб охопить усі регіони України, а також Київ та Севастополь.

За словами директора Інституту Юрія Чорнобривця, проект «Карта якості пального України» розпочався в травні 2010 року. На сьогодні учасники проекту перевірили бензин у Києві та області, а також у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Вінницькій областях. До жовтня планується закінчити перевірки в усіх інших областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *