ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Польща зайнялися стратегією залізничного руху на Євро-2012

Львівський портал

|

Підготовка пасажирських перевезень залізничним транспортом під час Євро-2012 стало ключовою темою обговорення на зустрічі генерального директора «Укрзалізниці» Михайла Костюка і Голови правління, генерального директора АТ ПКП (Польські залізниці)  Анджея Ваха. Спілкування високопосадовців відбулося 21 липня у Варшаві.
 
Під час зустрічі сторони вирішили звернутися до своїх відповідних національних установ з пропозицією спростити проведення митних і прикордонних процедур під час єврочемпіонату, шляхом спільного проведення контрольних процедур й інших необхідних заходів. Зважаючи на прогнозоване збільшення пасажиропотоку під час Євро-2012, високопосадовці обговорили доцільність створення спеціального терміналу для перевірки і пропуску пасажирів контролюючими органами України і Польщі. Основними переходами, через які будуть здійснюватися перевезення пасажирів під час Євро-2012 будуть Ягодин–Дорохуськ та Мостицька-2–Пшемисль. В якості резервного розглядається перехід Рава-Руська – Хребенне. Окрім цього, не виключається можливість курсування вагонів з розсувними колісними парами SUW 2000 через перехід Ягодин – Дорохуськ.

Також під час зустрічі українській делегації був презентований міжрегіональний електропоїзд моделі ЕД74 виробництва АТ «ПЕСА» (м. Бидгощ, Польща). Генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло Костюк провів переговори з керівництвом заводу-виробника на предмет можливого співробітництва.

Нагадаємо, загальна підготовка залізничного транспорту України до перевезень уболівальників Євро-2012 здійснюється з кількох напрямках:

– упровадження по напрямках транснаціональних коридорів швидкісного руху пасажирських поїздів;

– комплексна модернізація ділянки залізничного напрямку Полтава – Бурти – Користівка;

– будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві;

– завершення будівництва пасажирського вокзального комплексу на залізничній станції Дарниця;

– закупівля пасажирського рухомого складу для забезпечення міжрегіональних пасажирських перевезень;

– організація цільових курсів вивчення іноземних мов для членів поїзних бригад провідників і працівників вокзалів в рамках професійного напрямку.

Інформаційний центр «Україна-2012» за матеріалами прес-служби «Укрзалізниці»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *