ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали знову заговорили про федералізацію України

Львівський портал

|

Віце-прем`єр-міністр України Віктор Тихонов вважає, що майбутнє України – в її федеральному устрої.

"Я глибоко переконаний, що майбутнє нашої країни все-таки у федеральному устрої", – заявив Тихонов на брифінгу за підсумками з`їзду Української асоціації місцевих та регіональних влад (УАМРВ), який 15-16 липня проходив у Харкові.

Урядовець додав, що він давно стоїть на цій точці зору і не відступає "від теоретичної частини своєї тривалої роботи над цим питанням".

Водночас, висловив жаль Тихонов, "наше суспільство не готове" до федералізації.

На його думку, "наш менталітет ще не дозволяє про це говорити серйозно". Хоча, за словами Тихонова, всі держави, які зважилися на це, сьогодні є одними з найбільш економічно успішними і "політично спокійними" країнами.

"Це наше майбутнє, але не сьогодні", – додав чиновник.

Нагадаємо, ще досить нещодавно у Партії регіонів стверджували, що Україну можна врятувати від розвалу, лише перетворивши її на федеративну державу. Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявляв, що не бачить іншої альтернативи розвитку української держави, ніж її федералізація.

Утім, пізніше президент Віктор Янукович виступив проти федералізації України. "Україна – унітарна держава. Крапка. Унітарна і демократична. І це передбачає більше прав регіонів", – підкреслив глава держави.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *