ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні в цьому році студентами стануть понад 500 тис. абітурієнтів

Львівський портал

|

Міністерство освіти і науки України очікує, що в 2010 році студентами стануть 500-520 тис. осіб. "Ми очікуємо, що цього року студентами стануть, орієнтовно, 500-520 тисяч осіб", – сказав міністр освіти і науки України Дмитро Табачник на брифінгу в четвер у Києві.

Він повідомив, що 15 липня 861 виш країни відкрив двері своїх приймальних комісії для абітурієнтів.

При цьому Д.Табачник наголосив, що Міносвіти виконало зобов`язання, які були в передвиборній програмі президента України Віктора Януковича, і збільшило державне замовлення для вишів.

За його словами, в середу на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено постанову, згідно з якою був затверджено обсяг державного замовлення у вишах України на 2010 рік.

Згідно з документом, кількість місць для бюджетників у вишах цього року збільшилася. Зокрема, цього року очікується надходження за державним замовленню 84 тис. молодших фахівців, 132 тис. бакалаврів. Міністр також зазначив, що 90% бакалаврів цього року зможуть поступити на спеціальність "фахівець" або "магістр".

При цьому Д.Табачник відзначив, що цього року державне замовлення суттєво збільшено на інженерно-технічні спеціальності, спеціальності у сфері природознавства, інформаційних і інноваційних технологій. Зменшено держзамовлення на економічні, юридичні та інші спеціальності, в яких немає потреби відповідно до запитів ринку праці.

Д.Табачник нагадав, що в міністерстві створено оперативний штаб "вступна кампанія 2010 року", а також працюватиме приймальня для громадян і багатоканальний консультативний телефон.

За його словами, такі ж форми спілкування з громадянами вводитимуться і у вишах обласних центрів.

Згідно з матеріалами, розданим на брифінгу, міністерство нагадує, що початок прийому документів абітурієнтів у виші стартує 15 липня 2010 року, а завершується 31 липня 2010 року.

Крім того, не пізніше, ніж 1 серпня 2010 року мають бути оприлюднені рейтингові списки абітурієнтів. 10 серпня 2010 року – кінцевий термін зарахування за державним замовленням, 5 серпня – кінцевий термін зарахування що надходять за кошти фізичних і юридичних осіб.

Д.Табачник висловив упевненість у тому, що 16 днів, відведених для прийому документів, організаційно достатньо для того, щоб абітурієнт міг подати документи до приймальної комісію.

При цьому міністр зазначив, що міністерство збільшило термін приймальним комісіям на обробку поданих документів, зокрема перевірку всіх поданих документів абітурієнтами.

Інтерфакс-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *