ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи брешуть про експозицію ОУН-УПА у музеї ВВВ. Експозиція не та і музей не той

Львівський портал

|

Прес-служба Компартії та депутат Євген Царьков ввели громадськість в оману щодо відповіді Міністерства оборони про нібито експозицію ОУН-УПА у національному музеї Великої Вітчизняної війни.

Як виявилося, депутат подавав запит до Міністерства оборони не щодо експозиції ОУН-УПА, і взагалі не щодо музею ВВВ.

Насправді, депутат звернувся до міністерства щодо "неправомірності розміщення експонатів, присвячених дивізії СС "Галичина", під одним склом з матеріалами про радянських партизанів у Центральному музеї Збройних сил України".

Про це свідчить відповідь міністра оборони Михайла Єжеля на запит депутата, що опинився у розпорядженні журналістів інформаційної програми "Вікна-Новини" телеканалу СТБ.

Ось повний текст відповіді:

"Шановний Євгене Ігоровичу!

У Міністерстві оборони України опрацьовано Ваш депутатський запит щодо неправомірності розміщення експонатів, присвячених дивізії СС «Галичина», під одним склом з матеріалами про радянських партизанів у Центральному музеї Збройних Сил України.

Враховуючи фахову спрямованість військово-історичної установи ЗСУ, в 1998 році було створено експозицію з відображення фактів ВВВ, в якій представлені тільки документи, фотографії та експонати того періоду, без коментарів та наголосів.

Крім того, слід зазначити, що з урахуванням фактів вітчизняної та радянської воєнної історії, у згаданій музейній експозицій зроблено акцент на те, що влітку 1944 року дивізія СС "Галичина" була розгромлена під Бродами військами 1-го Українського фронту.

Зважаючи на те, що у сучасних умовах проходить переосмислення нашого історичного минулого, Центральний музей ЗСУ проводить заходи щодо реекспозицій та оновлення зазначених тематичних блоків. Ваші пропозиції, зауваження "Робочої газети" та побажання екскурсантів, які були висловлені у "Книзі відгуків відвідувачів" Центрального музею ЗСУ, будуть враховані при розробці нової концепції експозиції.

У вівторок на сайті Компартії з`явилося повідомлення про те, що "експозицію ОУН-УПА приберуть із музею Великої Вітчизняної війни". Далі прес-служба КПУ опублікувала коментар ще одного комуніста Олександра Голуба, який вважає справедливою вимогу прибрати експозицію ОУН-УПА зі згаданого музею.

У самому музеї заявили, що не підпорядковуються Міністерству оброни, а зали Партизанської слави у музеї взагалі немає.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *