ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівська пивоварня» та «Славутич» переходять на єдину акцію

Львівський портал

|

25 червня в Запоріжжі і 29 червня у Львові відбулися збори акціонерів ВАТ «ПБК«Славутич» і ВАТ «Львівська пивоварня» відповідно. Головним питанням на порядку денному обох заходів стало затвердження договору про перехід ВАТ «Львівська пивоварня» та ВАТ «ПБК «Славутич» на єдину акцію. У зборах, яке проходило в Запоріжжі, взяло участь 25 акціонерів, що володіють 93,8% акцій компанії. Стільки ж людей, проте володіють сумарно 99,63%, взяли участь у зборах, яке проходило у Львові.

Під час обох зборів акціонери підтримали рішення про перехід компаній на єдину акцію, а також визначили умови і терміни обміну акцій ВАТ «Львівська пивоварня» на акції ВАТ «ПБК«Славутич». Рішення було прийнято кваліфікованою більшістю акціонерів «Львівської пивоварні» і «Славутича».

Обмін акцій буде проводитися в співвідношенні 1 акція ВАТ «Львівська пивоварня», номінальною вартістю 50 грн., на 50 акцій ВАТ «ПБК«Славутич», номінальною вартістю 1 грн. Для акціонерів, які не голосували або проголосували за зміни і подали заявку про викуп належних їм акцій, встановлена ціна викупу: 150 грн. за одну акцію ВАТ «Львівська пивоварня» і 2,10 грн. за одну акцію ВАТ «ПБК«Славутич».

Також на зборах акціонерів було визначено склад комісії з питань переходу на єдину акцію ВАТ «Львівська пивоварня». Головою комісії був призначений Генеральний директор компанії Петро Чернишов.

Ухвалене рішення є логічним завершенням процесу консолідації активів Carlsberg Group в Україні і повністю відповідає загальноприйнятим європейським практикам ведення бізнесу, стверджують у компанії. Адже фактично обидві компанії вже давно управлялися як єдине ціле. Таким чином, в результаті операції буде юридично закріплена структура управління, що склалася в процесі роботи, а бізнес-процеси і топ-менеджмент компанії не зміняться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *