ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада візьме позику на зарплати вчителям і медикам

Львівський портал

|

Львівська міська рада візьме позику у держави на виплати заробітних плат вчителям, медиками й іншим працівникам соціальної сфери. Робиться це через невиконання показників надходження до бюджету міста.

Як йшлося сьогодні, 9 липня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, міська рада братиме середньострокову позику у Міністерства фінансів України, згідно із відповідною постановою КМУ.

Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка у ході обговорення цього рішення зазначив, що «дохідна частина бюджету завищена і показники, які там встановлені, нереальні до виконання».

Відтак, члени виконавчого комітету прийняли рішення «Про надання права управлінню фінансів департаменту фінансової політики виступати позикоодержувачем середньострокової позики».

У рішенні зазначено, що «відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2010 рік», постанови КМУ від 26.05.2010 року № 374 «Про затвердження Порядку надання у 2010 році Раді Міністрів АРК, місцевим державним адміністраціям та виконавчим органам відповідних місцевих рад середньострокових позик та їх погашення», керуючись статтею 28 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Львівської міської ради надає право управлінню фінансів при умові невиконання плану доходів міського бюджету міста Львова, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансферів, затверджених ЗУ «Про Державний бюджет України на 2010 рік», виступати позикоодержувачем середньострокової позики за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку».

Контроль за виконанням цього рішення покладено на мера Львова Андрія Садового.

Жодних конкретних фактів про суму позики, а також час їх надходження, повідомлено не було.

ЗІК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *