ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському онкоцентрі запрацював подарований Ахметовим томограф

Львівський портал

|

Сьогодні, 8 липня, у Львівському державному онкологічному  регіональному лікувально-діагностичному центрі відбувся запуск сучасного комп’ютерного томографа, придбаного за кошти фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках проекту фонду «Рак виліковний». Такий томограф працює ще у двох містах України – Донецьку та Києві, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Сьогодні без якісного сучасного обладнання провести кваліфіковану діагностику неможливо. Львівський онкологічний центр є одним з найкращих в Україні, тут є хороший науковий потенціал, високий фаховий рівень лікарів. Впевнений – це обладнання буде служити тим пацієнтам, які цього потребують і ми переборемо стереотип про невиліковність раку», – зазначив на прес-конференції голова ОДА Василь Горбаль. 

Голова ОДА також запевнив, що адміністрація слідкуватиме за тим, щоб обстеження проводилися виключно безкоштовно. У випадку, якщо будуть нарікання, пацієнти зможуть звертатися до управління охорони здоров’я чи напряму до керівника області. «Наші двері завжди відкриті – ми спільно працюємо над тим, щоб допомагати людям», – зазначив В.Горбаль.

Директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний розповів, що на реалізацію проекту «Рак виліковний. Своєчасна діагностика та лікування онкологічних захворювань» виділено значні кошти – 315 млн. грн., що значно перевищує кошти державного бюджету на оснащення спеціалізованих онкологічних закладів у цьому році. Частина цих коштів спрямована на посилення лікувальної та діагностичної бази восьми областей Західної України. 

Натомість головний лікар Регіонального онкоцентру Ігор Ковальчук розповів про переваги та можливості апарату. Він зазначив, що порівнювати можливості однозрізового томографа із 24-зрізовим – те ж саме, що порівнювати автомобілі «Запорожець» та «Бентлі». «Мені надзвичайно приємно, що Донецьк зробив це для Львова», – додав він.

На завершення голова ОДА Василь Горбаль дав  доручення заступнику голови ОДА Ліляні Гримській найближчим часом зібрати місцевий великий бізнес і на основі  прикладу Фонда Ахметова обговорити можливість залучення бізнес-кіл до придбання медичного обладнання для наших лікарень. 

Довідково. Вартість обладнання складає 800 тис. доларів (6.5 млн. грн.). Новий 24-зрізовий комп’ютерний томограф забезпечує високоякісне зображення при суттєвому зниженні рентгенівського опромінення на пацієнта. Висока клінічна  продуктивність сканера дозволяє дуже швидко отримати необхідний діагностичний результат. За допомогою апарату лікарі зможуть проводити планування для променевої терапії, діагностичні обстеження всього тіла, віртуальну ендоскопію, перфузію, кількісну оцінку васкулярних порушень та ін. Діагностика на томографі є безкоштовною для пацієнтів центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *