ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» ініціюватиме відзначення пам’яті Андрея Шептицького в регіоні

Львівський портал

|

Голосування у Верховній Раді щодо відзначення ювілею великого українця Андрея Шептицького стало ще одним показовим кроком сьогоднішньої  влади, яка свідомо і послідовно підкреслює свою антиукраїнськість. Так вважає голова ЛОПО ВО «Батьківщина» , перший заступник голови Львівської облради Роман Ілик.

««Усі, скільки  нас є, мусимо зробити все, що можемо, щоб помиритися і в собі самих  побороти духа розколу і ворожнечі  супроти братів» – так казав Митрополит, цього він прагнув, намагаючись консолідувати українців.  На жаль, це і далі залишається нездійсненною мрією.  Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді України вкотре демонструє величезний світоглядний розкол, який є в державі.  Ми дожились до того, що пам’ятник Андрею Шептицькому стоїть в Ізраїлі, беатифікація його триває у Ватикані, єврейська громада України визнала його Праведником світу, і лише ми, українці, дозволяємо собі ігнорувати цю величну постать» – каже Р.Ілик. 

«Цінність саме Андрея Шептицького є у тому, що наріжним каменем усіх його діянь були не політичні чи ідеологічні переконання, а бажання врятувати душу людини, консолідувати усіх навколо християнських цінностей, позбутися «духу розколу та ненависті» серед українців, саме за це він був готовий віддати своє життя», – вважає голова ЛОПО ВО «Батьківщина».

За словами  Романа Ілика, обласна організація  зробить все можливе аби хоча б на регіональному рівні достойно відзначити пам`ять великого Митрополита.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада України не затвердила Проект Постанови про  відзначення 145-річчя з дня народження митрополита Української греко-католицької  церкви Андрея Шептицького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *