ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні Львівщини та Закарпаття відбудеться чемпіонат з гірських гонок

Львівський портал

|

10 та 11 липня на кордоні двох областей Львівської та Закарпатської, на Верецькому перевалі, відбудеться І етап чемпіонату України з гірських гонок та ІІ етап кубку України з ралі«Львівський стандарт – 2010». Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У змаганнях візьмуть участь спортивні  екіпажі з усіх обласних центрів  України. В автоперегонах з гірських гонок екіпажі змагатимуться в чотирьох залікових групах, які поділяються відповідно до потужності двигуна спортивного автомобіля.

Гірські гонки специфічний вид автомобільних  змагань. Головною відмінною особливістю  є характер траси – гірський серпантин довжиною 3-4 км, який пілот повинен подолати за найменший час. У порівнянні з ралі у пілота немає штурмана, і всю дистанцію він повинен запам`ятати сам і проїхати на максимальній швидкості.

У гірських гонках екіпаж складається з двох пілотів – водій і штурман. Водію екіпажу вже не потрібно запам`ятовувати трасу, так як до початку змагань екіпажі можуть ознайомитись з трасою згідно легенди, що надає організатор, і відповідно штурман під час змагання інформує пілота про всі повороти, трампліни та інше.

Змагання проходитимуть у мальовничих Карпатах і будуть генеральною репетицією перед проведенням 24-25 липня «8 Ралі Галіція 2010». Урочисте відкриття чемпіонату України з гірських гонок та кубку України з ралі відбуватиметься 10 липня о 15:00 год., закриття 11 липня о 19:00 в м. Сколе на пл. Незалежності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *