ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажирські перевезення у Львові ускладнюються діями міської влади - ЛОДА

Львівський портал

|

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Євген Пастух провів засідання обласного конкурсного комітету з розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування.

Заступник керівника області відзначив, що у Львові ситуація з пасажирськими перевезеннями ускладнюється діями міської влади. Так, Львівська міська рада взагалі не проводить конкурсів на визначення переможців по обслуговуванню маршрутів з 2008 року. Водночас, перевищивши власні повноваження, продовжила кілька міських маршрутів (7а, 71, 18, 37) за межі території Львова.

Євген Пастух також відзначив втручання Львівської міської ради у діяльність облдержадміністрації щодо обмеження проїзду територією Львова приміських та міжміських маршрутів (рішення сесії міськради від 28.01.2010 р. №3165). «Прийнявши це рішення, міська рада не зробила жодних кроків щодо облаштування кінцевих зупинок та автостанцій», – зауважив Євген Пастух. За його словами, щодо цього рішення винесено протест прокуратури міста Львова.

Члени комітету також розглянули ряд звернень про допущені перевізниками порушення. Зокрема, у листі Територіального управління Головавтотрансінспекції у Львівській області йшлося про перевізника (маршрут «Стрий АС – Завадка»), який самовільно припинив обслуговувати маршрут. Зваживши на це, комітет вирішив дозволити іншому перевізнику обслуговувати мешканців села Завадка. Розглянувши ще кілька подібних звернень, члени конкурсного комітету вирішили розірвати договори із перевізниками, котрі відмовилися обслуговувати свої маршрути. Водночас було прийнято рішення укласти угоди з підприємцями, котрі за результатами конкурсу зайняли другі місця.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *