Садовий каже, що ні копійки на ліквідацію наслідків стихії до Львова не надійшло

Львівський портал

|

Львів поки не отримав жодної гривні з обіцяних урядом 10 млн на ліквідацію наслідків червневого буревію, заявив сьогодні на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

 «На превеликий жаль, жодної гривні з державного бюджету ті, які були пообіцяні, скоро уже місяць тому назад, місто не отримало. Дуже складно, тому що ми сьогодні фактично не маємо коштів, роботи не ведемо, використовуємо кошти з резервного фонду, використовуємо чесне слово міської влади, що ми заплатимо підрядникам, які почали роботи. Підрядники задають питання, а де ж ваші обіцянки, тому що у держави, ви знаєте, була обіцянка, що негайно, наступного дня після буревію, ці кошти будуть у міста. Скоро вже місяць, тому що буревій був третього червня. Скоро вже буде місяць. Дуже складна ситуація», –  цитує слова мера прес-служба ЛМР.

Унаслідок цьогорічних затяжних дощів та буревію ЛМКП «Львівводоканал» зазнав збитків майже на 1,5 мільйона гривень. З державного бюджету має бути відшкодовано 1 млн 230 тис гривень. Зокрема, на відновлення насосного обладнання на насосних станціях «Глинна Наварія», «Бібрка», «Малечковичі», ремонт дахів, електрообладнання та зовнішнього освітлення на насосних станціях «Сокільники» та «Сихів». Окрім збитків, завданих стихією, трапилися аварійні ситуації, спричинені тривалими грозовими дощами у Львівській області. Зокрема аварійна ситуація трапилась на магістральному водогоні «Стрий-Львів», каналізаційному колекторі у смт Брюховичі та каналізаційному колекторі «Полтва».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *