ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров домовився з Путіним про добудову Хмельницької АЕС

Львівський портал

|

Завершилися переговори української та російської делегацій на чолі з Прем`єр-міністром України Миколою Азаровим і Головою Уряду Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це інформує Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

Як заявив Микола Азаров, під час переговорів було обговорено широкий спектр питань економічного співробітництва, оскільки, за його словами, співробітництво активізується практично у всіх секторах народногосподарського комплексу.

"У нас практично немає принципових розходжень. Навіть у тих питаннях, де є різні позиції, різні підходи, принципових перешкод щодо прискорення економічного співробітництва немає – воно носить стратегічний характер і динамічно розвивається, що робить наші зустрічі з Володимиром Володимировичем доволі частими", – зазначив Прем`єр-міністр України.

Також Микола Азаров повідомив, що за результатами переговорів і українській, і російській стороні дані доручення пришвидшити підготовку певних угод, донести позицію керівництва Урядів, щоб інтенсифікувати переговорний процес на рівні міністерств та відомств.

У свою чергу Володимир Путін привітав Прем`єр-міністра України і українських колег з Днем Конституції, який сьогодні святкує Україна, та побажав добра і благополуччя.

Голова Уряду Росії підкреслив, що найбільшу увагу в ході переговорів було приділено співробітництву в енергетичній сфері: атомній, гідроенергетиці та нафтогазовій сфері.

Він нагадав, що підписано угоду про постачання російського ядерного палива на українські атомні станції та про добудову Хмельницької АЕС.

Володимир Путін також повідомив, що дав доручення прискорити інспекцію українських м`ясних та молочних заводів. У свою чергу українська сторона активізує роботу з російськими заводами для того, щоб виробники могли прискорити вихід на ринки України та Росії.

Загалом, сторони відзначили абсолютний рівень взаєморозуміння, взаємовигідний та інтенсивний розвиток відносин між нашими країнами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *