Майже половина українців позитивно оцінила роботу Азарова

Львівський портал

|

До діяльності уряду Миколи Азарова у перші 100 днів його роботи позитивно ставляться 49% українців. Водночас 29% громадян негативно оцінють напрацювання та ініціативи Кабміну в цей проміжок часу, а 22% ще не визначились у своїх оцінках. Про це йдеться в оприлюдненому директором соцгрупи "Рейтинг" Олексієм Антиповичем соцдосліджені, яке проводилося з 11 по 17 червня поточного року в усіх регіонах України.

Позитивні оцінки діяльності уряду перевищили негативні в усіх регіонах, окрім західних. Зокрема, на Донбасі позитивно оцінили роботу Кабміну 75%, негативно – 8%; на Півдні 69% підтримали діяльність уряду, а 17% – не підтримали; у східних регіонах співвідношення виявилось 46% проти 22%; на Півночі 42% підтримали, 40% – ні; у Центральній Україні 39% про дії уряду М.Азарова відгукнулися схвально, 37% їх засудили; у західних регіонах свою підтримку Кабміну висловили 30%, проти виступило 47% населення.

Максимально ефективними, згідно результатів опитування, були визнані дії уряду у таких сферах, як розширення економічної співпраці з Росією та прийняття Держбюджету. Відносно ефективними можна вважати підвищення зарплат і пенсій, підготовку плану економічних реформ, стабілізацію соціально-економічної ситуації та підтримку промисловості.

Серед малоефективних дій Кабміну респонденти виділили підвищення рівня освіти в країні, забезпечення стабільності цін та підтримку малого та середнього бізнесу.

Серед неефективних дій уряду, за даними опитування, можна виділити боротьбу з безробіттям, підтримку села, боротьбу з корупцією, роботу житлово-комунального господарства і підвищення рівня охорони здоров`я в країні.

"Головні причини такої підтримки пов`язані з фактором "медового місяця" нової влади, коли її, окрім своїх виборців, підтримує і частина електорату, яка не має стійких політичних уподобань і проявляє лояльність до нової влади", – зазначив присутній під час презентації дослідження директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко. Водночас політолог зауважив, що у даному випадку Кабінет Міністрів Миколи Азарова підтримують перш за все виборці Партії регіонів, оскільки уряд у своїй діяльності виправдовує їх очікування.

Дослідження було проведене методом особистого інтерв`ю з населення України віком від 18 років. Загалом свою позицію висловили 2 тис. респондентів. Статистична похибка складає +/- 3%.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *