ОСТАННІ НОВИНИ

Партія регіонів хоче провести місцеві вибори за 50 днів

Львівський портал

|

Законопроект про вибори до місцевих рад, що запропонований Партією регіонів, скорочує тривалості виборчої кампанії майже удвічі.

Зокрема, законопроект Партії Регіонів передбачає, що вибори до місцевих рад призначаються на останню неділю шестидесятиденного терміну від дня ухвалення рішення щодо їх проведення. Відповідно, виборча кампанія скорочується до 50 днів, а не 90, як передбачено чинним законодавством, повідомляє "Дзеркало тижня".

Також згідно з законопроектом ПР усі виборчкоми планують формувати "зверху вниз", для найвищого рівня — рішенням ЦВК, для решти — рішенням вищих комісій.

До того ж право подання кандидатури до складу територіальних виборчих комісій мають відповідні місцеві організації політичних партій.

На даний момент триває узгодження окремих норм запропонованого законопроекту у середовищі фракцій, котрі беруть участь у чинній парламентській коаліції.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд України визнав дату місцевих виборів 27 березня 2011 року такою, що не відповідає Основному закону.

Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що місцеві вибори відбудуться 31 жовтня цього року. Президент Віктор Янукович також вважає реальним проведення місцевих виборів восени і виступає за мажоритарну систему.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *