ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович ліквідує міграційну службу

Львівський портал

|

Найближчої середи Адміністрація президента планує повністю ліквідувати Державну міграційну службу, не зважаючи на те, що створення подібного органу передбачено в Плані дій Україна-ЄС.

Як стало відомо газеті "Дзеркало тижня", усі підрозділи міграційної служби будуть повернені до складу департаменту МВС і до Державного комітету в справах національностей та релігії.

Згідно з листом, який отримали журналісти від апарату заступника голови АП Олени Лукаш, президент змінив довгострокову урядову програму.

Так, за документом, МВС вирішило створити в своєму складі цивільний орган з управління міграційною політикою. Основна аргументація – міграційні служби багатьох країн підпорядковуються МВС. У документі немає ні слова про цілі і завдання міграційної політики, немає жодних економічних показників.

"Логіка суто бюрократична – оскільки ДМС досі не отримала штатний склад і приміщення (оскільки їх досі не передає МВС), це означає, що служба не може впоратися з організаційними питаннями і треба передати її функції назад, а саму службу потрібно ліквідувати", – пише "ДТ".

Згідно з офіційними даними, представленими уряду фахівцями Державної міграційної служби України, у разі введення з другої половини 2010 року повноцінного функціонування ДМС і ухвалення пакету законодавчих актів, спрямованих на забезпечення міграційної політики в Україні, надходження до бюджету за шість місяців можуть скласти близько трьох мільярдів гривень, що в три-чотири рази перевищує чинні доходи скарбниці з усіх відомств, які відповідають за різні аспекти в сфері міграції.

При цьому к Плані дій Україна-ЄС є пункт щодо створення в Україні спеціального органу в сфері міграції. У рамках даного плану, в 2007-му році ухвалою прем`єр-міністра Віктора Януковича для системного вирішення проблем міграційної політики була створена державна міграційна служба.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *