ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» зазнав збитків майна майже на 1,5 млн грн внаслідок тривалих весняних дощів

Львівський портал

|

Внаслідок цьогорічних затяжних дощів та буревію ЛМКП «Львівводоканал» зазнав збитків майже на 1,5 мільйона гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Зокрема, на відновлення насосного обладнання на насосних станціях «Глинна Наварія», «Бібрка», «Малечковичі», ремонт дахів, електрообладнання та зовнішнього освітлення на насосних станціях «Сокільники» та «Сихів» буде скеровано 514 тис. грн, цих збитків завдано внаслідок стихії 3 червня. 

Окрім збитків, завданих стихією, трапилися  аварійні ситуації, спричинені тривалими  грозовими дощами у Львівській області. Зокрема, під магістральним водогоном  «Стрий-Львів» поблизу Миколаєва підмило опору, що загрожувало ушкодженням згаданого водогону та магістрального газопроводу, що розташований поруч. Аварійно-відновлювальні роботи тривають другий тиждень, ситуація стабілізована, облаштовується нова дорога для під’їзду техніки, змонтована нова опора. Вартість робіт становить 600 тис. грн. Кошти виділятиме Міністерство з надзвичайних ситуацій.

У районі вул. Львівської у смт Брюховичі  було пошкоджено близько 100 м каналізаційного  колектора діаметром 500 мм. Стічні води вийшли на поверхню, на якій облаштовано дитячий майданчик і підтоплюють зону відпочинку. Роботи розпочало ЛОСМУ-1. Попередня вартість – 278 тис. грн.

«Тут  проблема в каналізаційному колекторі, де стікають всі нечистоти Брюхович. «Львівводоканал» зараз активно врегульовує цю проблему. Але це дуже складно технологічно, тому що є плавун, є серйозна небезпека обвалу, плюс поруч є озеро насипне. Але ми маємо вирішити цю проблему та забути про неї», – зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, перебуваючи на місці аварійної ситуації.

Крім  того, на каналізаційних очисних спорудах розмито русло річки Полтва, що загрожує підтопленню мулових майданчиків  на КОС. Зараз розробляється проект по укріпленню русла річки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *