ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові обговорять концепцію розвитку історичної частини міста

Львівський портал

|

Сьогодні, 10 червня, у Львові на вул. Валовій, 18-а біля Музею Ідей пройде Громадський форум «Інтегрована концепція дій для історичної частини міста Львова». Організаторами виступають Львівська міська рада та Німецьке товариство технічної співпраці (GTZ), інформує прес-служба ЛМР.

Інтегровану концепцію дій для центральної  частини Львова розробили представники Львівської міської ради та GTZ у рамках спільного проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», а також до цієї роботи були залучені експерти та громадські організації. «В цій концепції охоплені всі важливі проекти, які реалізовуватимуться протягом наступних 10 років з метою підвищення цінності центральної частини міста та покращення якості життя мешканців», – розповіла експерт GTZ, керівник проекту у Львові Іріс Гляйхман.

Поряд із значними проектами, що стосуються реставрації та ремонту будинків, вулиць і площ, необхідно реалізовувати соціальні, культурні, економічні проекти, які є важливими для мешканців та гостей Львова.

При розробленні цієї концепції думка  громади Львова є дуже важливою. «Перед усім хотілося б бачити на форумі мешканців центральної частини міста, важливо почути їхню думку. Але також є багато людей, які працюють у центральній частині, і вони теж добре знають цю територію», – зазначила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

 «Ми хочемо сьогодні почути думку мешканців. Можливо, у них будуть цікаві ідеї, які можна буде включити у Концепцію  і реалізувати впродовж десяти найближчих років», – додала Іріс Гляйхман.

Нагадаємо, проекти втілюватимуться у центральній частині міста на території, окресленій: на півночі – залізницею на заході – університетом ім. Франка, на півдні – вул. Франка, на сході – вул. Личаківською за вул. Богомольця. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *