ОСТАННІ НОВИНИ

Держкомрезерв через нестачі і розкрадання зазнав збитків майже на 8 млрд грн

Львівський портал

|

Держкомрезерв спільно з ГоловКРУ провели перевірку реального стану наявності, умов зберігання, закупівлі та відпуску матеріальних цінностей державного резерву на 711 підприємствах – відповідальних зберігачів. Про це повідомляє прес-служба Держкомрезерву.

Результати перевірки свідчать про те, що на 674 підприємствах було не забезпечено збереження матеріальних цінностей держрезерву, з яких 275 ліквідовано, знаходяться в стадії банкрутства, а також місцезнаходження яких не встановлено.

Загальна сума збитків становить 7,93 млрд. гривень, у тому числі: нестач – 3,35 мільярда гривень, факти розкрадання бюджетних коштів на суму 810,6 мільйона гривень, збитків державі шляхом реалізації майна держрезерву за заниженими цінами на суму 3,77 мільярда гривень.

Матеріали щодо нестачі матеріальних цінностей на 677 підприємствах направлено для реагування в органи прокуратури. На даний час порушено 10 кримінальних справ.

За результатами перевірок також розпочато роботу щодо перерахунку розрахунків за збереження матеріальних цінностей та відшкодування незаконно отриманих коштів. За прогнозами економістів це призведе до значної економії бюджетних коштів за рахунок зменшення платежів на зберігання.

З 15 червня 2010 року буде розпочато перевірку 939 підприємств-відповідальних зберігачів мобілізаційного резерву.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *