ОСТАННІ НОВИНИ

Понад три тисячі осіб взяли участь у відзначенні Свята героїв

Львівський портал

|

Представники влади та ветерани національно-визвольних змагань поклали квіти до могил на меморіальних комплексах на Янівському та Личаківському цвинтарях, відтак біля пам’ятника Степану Бандері було створено маршову колону, яка пройшла до пам’ятника Тарасові Шевченку. Біля монумента Кобзареві зібралося майже три тисячі осіб з різними партійними прапорами, а також з великими плакатами  – «Бандера – наш герой» та «Шухевич – наш герой».

Після того, як представники влади поклали квіти до пам’ятника Шевченку, відбулося урочисте віче.

За словам голови Львівської облради Мирослава Сеника, на 19 році незалежності доводиться констатувати, що існує відступ у зміцненні української державності.

«Сьогодні, до нашого сорому  бачимо, як вивішують криваві  імперські символи держави, якої вже немає, як  керівники держави не соромляться  причіпляти собі імперські символи – георгіївські стрічки – і йти з цими стрічками вшановувати загиблих» – наголосив він і додав, що в українській незалежній державі «найбільше пошановані і втішаються пільгами ті, хто докладав всіх  зусиль, щоби цієї України не було і боролися проти тих,  хто воював за незалежність України».

М.Сеник попросив вибачення у ветеранів за те, що така ситуація склалася і запевнив, що Львівська облрада докладе всіх зусиль, щоби в цей час «твердо стояти на захисті інтересів України».

«Наші символи ми нікому не дамо попрати і не допустимо насмішок над ними. Ми відстоїмо всі ці завоювання, що були  і примножимо честь і славу України» – наголосив він.

Свято героїв відзначають на Львівщині в останні вихідні травня з ініціативи ОУН. Цей місцяь було вибрано тому, що у травні загинули такі лідери національно-визвольного руху як Петлюра та Коновалець, а також ідеолог української самостійності Микола Міхновський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *