ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Росія активізують співпрацю в культурній сфері – Семиноженко

Львівський портал

|

Міністерства культури України та Російської Федерації підписали Програму співробітництва на 2010-2014 роки. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко на брифінгу в Будинку Уряду, передає прес-служба Віце-прем`єр-міністра.

«Підписана масштабна Програма співробітництва, яка визначає обмінні Дні (тижні) культури на паритетних засадах, участь представників сфери культури і мистецтв у гастролях, інших заходах відповідно в Росії і в Україні», – відзначив Володимир Семиноженко, підкресливши, що за результатами VII українсько-російського економічного форуму відновлюється динаміка двостороннього співробітництва не лише в економічній, а й в гуманітарній сфері. При цьому він зазначив, що в останні роки культурний обмін гальмувався.

Володимир Семиноженко повідомив, що сторони, зокрема, сприятимуть залученню творчих колективів (музичних, театральних, фольклорних, кінематографічних) до участі у міжнародних фестивалях (конкурсах) на своїй території. За його словами, Програмою передбачено святкування в обох країнах 150-річчя від дня народження А.П.Чехова у 2010 році і 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у 2014 році.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що особлива увага приділяється проведенню гастролей в Росії Національного заслуженого академічного ансамблю танцю імені П. Вірського. Сторони також посилюватимуть обмін студентами, а також творчі стажування між навчальними закладами культури і мистецтва України та Росії, реалізовуватимуть інші проекти в сфері літературної і перекладацької діяльності, музейної справи тощо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *