ОСТАННІ НОВИНИ

"Свобода" пікетуватиме Медведєва попри судову заборону

Львівський портал

|

Завтра, 17 травня, о 12.00, Всеукраїнське об`єднання "Свобода" спільно з іншими національно-патріотичними організаціями на Софійській площі проведе акцію протесту проти зрадницької антиукраїнської політики режиму Януковича.

"Свобода" закликає усіх українських патріотів долучитися до протесту і не допустити підписання у рамках візиту президента РФ Д. Мєдвєдєва нових зрадницьких угод, що обмежують державну незалежність, територіальну цілісність України та завдають значної шкоди економічній безпеці держави» – йдеться в заяві прес-служби ВО "Свобода».

Нагадаємо, 15 травня 2010 року Окружний адміністративний суд м. Києва за позовом Київської міської держадміністрації заборонив Київській міській організації ВО "Свобода" та КМО партії "За Україну" проведення масових заходів у Києві 17 травня 2010 року у центральній частині Києва, зокрема, на вул. Банковій, Хрещатику, Майдані Незалежності, Арсенальній площі та Контрактовій площі.

Суд мотивував своє рішення "з метою уникнення будь-яких сутичок між представниками різних політичних поглядів, враховуючи попередній досвід забезпечення охорони громадського порядку під час подібних акцій, а також конфліктів з нарядами міліції, що можуть призвести до різкого загострення ситуації та масового безладу… на час запланованого офіційного візиту в Україну президента Російської федерації Д.Мєдвєдєва 17-18 травня". Суд також послався на Закон "Про основи національної безпеки України", зокрема на пункт "своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізації реальних та потенційних загроз національним інтересам".

"Свобода" вважає рішення суду необґрунтованим та оскаржуватиме його в Апеляційному суді.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *