ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового задумали вкласти понад 3 млн грн у ремонт відданого в оренду шахового клубу?

Львівський портал

|

3 мільйони 300 тисяч гривень передбачено у цьогорічному бюджеті Львова на реконструкцію та ремонт Львівського шахового клубу на вулиці Фредра,1. Проте, як заявила у коментарі «Львівському порталу» член комісії культури міськради Наталія Усач, де-факто шаховому клубу там належить лише одна кімната, решта приміщень віддані в оренду приватним структурам.

Відтак, на переконання депутатки, доволі значна сума буде витрачена або на ремонт лише однієї кімнати, або на ремонт приміщень, які віддані в оренду у приватні руки.

«На реконструкцію і ремонт приміщень Львівського шахового клубу на Фредра,1 у бюджеті передбачено 3 мільйони 300 тисяч гривень. Проте, на ремонт яких саме приміщень – ми не знаємо, тому що їх переліку нам не подали. Усі приміщення на Фредра є в оренді. Натомість шаховий клуб приходить на комісію культури і в бюджетну комісію з проханням про те, що йому конче необхідно нове приміщення, тому що діти для занять мають лише одну кімнату. Ми шукаємо приміщення для шахового клубу», – розповіла Н. Усач.

Вона повідомила, що комісія культури рекомендувала не витрачати понад 3 млн грн на ремонт приміщень, що перебувають в оренді, а розподілити їх між 10 бібліотеками. У відповідь на це міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що приміщення на Фредра,1 будуть вивільнені від орендарів.

«Садовий декларує, що орендарів не буде. Але в мене є глибокі сумніви щодо цього, тому що договори оренди засвідчені нотаріально і деякі укладені на 5-10 років. Тому слова Андрія Івановича – це просто слова. Не можна вкладати 3 мільйони 300 тисяч гривень у приватну власність, тому що там міськими залишилися тільки коридори і одна кімната шахового клубу. Перш ніж робити ремонт цього приміщення, треба денонсувати договори оренди, хоча я не є прихильником цього, адже договори може розірвати тільки суд, а не депутати і міський голова. Ми розуміємо, що цих договорів не денонсують», – наголосила Наталія Усач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *