ОСТАННІ НОВИНИ

У «Нафтогазі» просять Тимошенко не заважати Януковичу виводити країну з кризи

Львівський портал

|

Трудовий колектив Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» оприлюднив звернення, у якому висловив своє обурення щодо заяв лідера БЮТ Юлії Тимошенко з приводу газових угод, підписаних в Харкові Президентами України і Росії. Екс-прем’єрку просять не сіяти розбрат у суспільстві, не перешкоджати стабілізації економіки і не заважати новій команді на чолі з діючим Президентом і урядом працювати над виведенням країни з кризи, передає прес-служба НАК «Нафтогаз». Подаємо тест звернення без змін:

«Трудовий колектив Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» у своїх численних зверненнях висловлює обурення цинічними заявами лідера БЮТ Юлії Тимошенко та її прихильників з приводу життєво важливих газових угод, підписаних в Харкові Президентами України і Росії.

Шановний екс-прем`єр-міністр, звертаємо увагу, що саме під Вашим тиском і при Вашій участі в січні 2009 року був підписаний кабальний контракт між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром», який поставив під загрозу існування підприємств нафтогазової галузі України.

Так це і є Ваша «Велика Перемога», про яку було заявлено відразу після підписання контракту? Ця «перемога» обернулась підвищенням цін на газ та зупинкою більшості промислових підприємств, а Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за рік приростила близько 27 млрд.грн боргів.

Чому народ України повинен втрачати понад 300 млн. дол. США щомісячно? Ці кошти можуть бути спрямовані на вирішення соціальних питань, на підвищення рівня життя простих людей вже сьогодні. Потрібно розуміти, що без харківських угод ціни на газ для населення виросли б як мінімум в 8 разів, для ТКЕ – в 4 рази, для промисловості – в 1,5 рази. Таке підвищення залишило б багато сімей без коштів для існування, а дитячі садки, школи, лікарні і житлові будинки –  без тепла.

Стурбована критичною ситуацією, що склалася в нафтогазовій галузі, Івано-Франківська обласна рада профспілок працівників нафтової і газової промисловості, що налічує 17 тис. чоловік, у своєму зверненні до Президента України В.Януковича закликала не руйнувати галузь, яка була і все ще залишається гарантом економічної незалежності України, на догоду

одномоментним вигодам, як це робилося при уряді Ю.Тимошенко. За таких обставин Центральна Рада профспілок працівників нафтової і газової промисловості України на своєму засіданні  25.03.10 ухвалила рішення про скликання надзвичайного з`їзду працівників галузі.

Шановна Юліє Володимирівно, ми втомилися від Ваших безпідставних заяв і популістської  риторики. Складається враження, що економічна стабільність країни не входить до Ваших планів, і  Ви просто стурбовані своїм політичним рейтингом.

Просимо Вас не сіяти розбрат у суспільстві, не перешкоджати стабілізації економіки і не заважати новій команді на чолі з діючим Президентом і урядом працювати над виведенням країни з кризи».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *