ОСТАННІ НОВИНИ

У березні інфляція на Львівщині становила 1,1%

Львівський портал

|

У березні 2010 року в Україні індекс споживчих цін становив 100,9%, у Львівській області – 101,1%. У порівнянні з попереднім місяцем темпи інфляції в Україні знизились на 1%, у Львівській області – на 0,6%. Про це повідомляє Головне управління статистки у Львівській області.

Упродовж І кварталу поточного року в області спостерігалось поступове зниження інтенсивності інфляційних процесів із 2% у січні до 1,1% – у березні.

У березні інфляційні процеси в області відбулись, в основному, за рахунок підвищення цін на крупи – у середньому на 12%, фрукти – на 8%, овочі – на 4% і тютюнові вироби – на 3%. На 3% зросла батьківська плата за перебування дітей у дошкільних закладах.

З круп подорожчали гречані (на 27%), манні, перлові, ячні, рис (на 4%),  пластівці вівсяні (на 3%), пшоно (на 2%). З овочів зросли ціни на гарбузи (на 25%), гриби свіжі (на 17%), капусту (на 10%), цибулю і буряки (на 5%), картоплю (на 3%). Продовжувалось зростання цін на цукор (4%), яке призвело до підвищення цін на кондитерські вироби з цукру (у середньому на 5%), морозиво (на 4%), шоколад (на 2%). З молочних продуктів на 10% зросли ціни на сир твердий.

Подорожчали банани (на 30%), маргарин (на 4%), печиво, риба жива (на 3%), какао (на 2%). Разом з тим, стримало інфляцію зниження цін на огірки і помідори закритого грунту (відповідно на 19% і 9%), моркву і часник, молоко і масло вершкове (на 3%), сир м’який і сметану (на 2%), м’ясопродукти і сало (на 1%).

Треба зазначити, що у березні ц.р. стабілізувались ціни на медикаменти, одяг і взуття, житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку, спорту та відпочинку. Середній темп приросту цін на бензин становив 1%.

За 3 місяці 2010 року (за січень-березень) приріст споживчих цін в Україні становив 4,7%, у Львівській області – 4,9%. У відповідному періоді 2009 року інфляція була вищою і становила в Україні 5,9%, у Львівській області – 6,5%.

З початку року найбільше підвищення цін спостерігалось на продукти харчування та безалкогольні напої (на 9%), алкогольні і тютюнові вироби (на 5%), сфері транспорту (на 4%).

Зокрема, овочі подорожчали у середньому на 36%, цукор і солодощі – на 20%, бензин – на 12%, молоко, сир та яйця, фрукти – на 11%, тютюнові вироби – на 7%, олія та жири, риба та рибопродукти – на 4%, алкогольні – на 3%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *